Tuesday, May 24, 2011

Lipsa apocalipsa

Din cele mai vechi timpuri oamenii au demonstrat ca sunt naivi. Ca sa nu fiu rau si sa zic de-a dreptul prosti. Generatie dupa generatie au halit tot felul de baliverne despre sfarsitul lumii. Prima Apocalipsa moderna care-mi vine in minte e aia din 2000 cu "virusul informatic al anului 2000". La 1 ianuarie 2000 se presupunea ca toate calculatoarele din lumea asta o s-o ia razna. Cele care aveau grija de rachetele nucleare dadeau tot ce aveau mai bun(sau mai prost) in ele si, rand pe rand, Washingtonul, Moscova, Budapesta, Cochirlenii din deal, Ferentariul si Faureiul ar fi fost bombardate fara mila. De casele de chirpici ale cochirlanenilor s-ar fi ales praful. Si de-a lu' Banel la fel pt ca, pe vremea aia, n-o reconstruise din temelii din caramida. Din cauza aceluiasi virus, masina digitala de facut gogosi ,de la gogoseria din colt, ar fi luat-o si ea razna. Imaginati-va ce apocalipsa ar fi fost in intersectia magica daca in loc de gem de fructe de padure ar fi trantit branza sarata si in loc de ciocolata ar fi pus intuneric...Ce sa mai?!?Un dezastru waitin' to happen. Am scapat atunci cu totii ca prin urechile acului si niste oameni cu un IQ mai mare ne-au facut niste update-uri la BIOS-urile pc-urilor astfel ca am scapat de amenintarea nucleara sau de aia gogoseristica. Nici ultima Apocalipsa prezentata cu surle si trambite n-a facut nota discordanta de anterioarele - un mare fas mediatic si o adunatura de gura casca ce-au patrulat o noapte imbracati in cearsafuri albe asteptand sa vina Cineva si sa-i ia. Unde? Nici ei n-ar putea spune cu precizie, cert e ca s-au pregatit inainte temeinic si au luat lectii de cantat la harpa. Preventiv. Si, pt ca si ultima Apocalipsa n-a avut niciun efect, si prostii au ramas in numar la fel de mare sa populeze Pamantul o sa astept urmatoarea Apocalipsa (The Maya one) ca poate-poate. Daca nu ne mierleste pe toti macar pe astia mai saraci cu duhul...ca ,vb straveche, "a lor o sa fie puterea si imparatia si slava..." De cand am ajuns in varful lantului trofic facem toate eforturile sa coboram de acolo pt ca ,am impresia, am fost urcati cu forta.

Pt cei care nu stiu ce-i aia "Cochirleni" ma vad nevoit sa fac o informare: este unul din cele 3 locuri strategice de maxima importanta, din punct de vedere logistic, pe care le poseda Romania. Anume e unul din capetele uneia din cele 2 autostrazi. Celelalte 2 sunt Bucurestiul si Pitestiul.
Si tot pt cei neinformati "cochirlanean" este locuitor al Cochirleniului. Din deal sau din vale.

Acest articol nu-si propune sa desfida Apocalipsa cum e povestita in Biblie ci se vrea o chemare anti-prostie.

2 comments:

  1. Gogule daca analizezi putin e o chestie la fel de comerciala ca si Craciunul. si la fel de vesela ! Scurta analiza :
    - Craciun ce produce o bucurie nefireasca anormala , caci te bucuri ca s-a nascut unu ce deja stii cand a murit , adica i se anuleaza clar orice fel de rol , (inchipuie-ti numai ca ti se naste copilul si stii ca moare peste 20 ani parca deja incepi sa te interesezi de cosciug si loc de veci , poate prinzi un discount). Mai pune si ca farsa asta se petrece de 2000 ani incoace si deja te cam apuca o durere in dos de semnificatia acestei zile . Bineinteles cel ce sufera cel mai mult e porcul , singurul ce se jertfeste. A nu se intelege ca imi pare rau dupa el , Doamne ajuta ! Craciunul este clar o chestie vesela , numa cand ma gandesc la tuiculita , la cozonacii facuti de mama lu Bili , la carnatii de Plescoi, uit de toate implicatiile religioase.
    -Apocalipsa: Clar alt eveniment marcant , de fiecare data cei ce cred in ea sunt entuziastii. Astia nu fac economii tata , adica de stiu ca ma loveste nucleara nu ma zgarcesc la beton pt bunker , otel , conserve , muraturi si femei . iau de toti banii . Iti dai seama ca cineva profita , nu ? :) De as vinde conserve sau apa la punga , clar m-as ruga sa fie o apocalipsa din asta zilnic.Eventual i-as da la pastorul mormon un procent serios sa panicheze toata comunitatea cat mai serios.
    De ce e prilej de veselie , pai daca scap , (intotdeauna scapa unu , ca gandacii) aoleu imagineaza-ti ca ies din bloc , aud vrabia cum canta , manelarii cazuti peste gratare in timp ce gramofonu cu gutza se invarte in gol , nu mai ai nici o grija cu sculatu de dimineata , asteptat metroul , as incepe din nou sa merg pe bicicleta si multe alte chestii vesele . Da doamne APOCALIPSAAA....acum !!! :)))

    ReplyDelete
  2. Sincer, chiar ma oftic ca am dormit cu bale la gura si am pierdut evenimentul asta important..data viitoare sper sa fiu mai vigilent..bine dreacu ca se intampla mai des ca trecerea cometei Halley, ca de nu chiar ca ramaneam cu parere de rau toata viata :))))

    ReplyDelete