Wednesday, February 25, 2015

Che. nu Guevara. doar ..vron

Bah nene, Chevronu' a anuntat ca-si ia jucariile si pleaca din Romanica. Fiind un admirator al betivilor de pretutindeni, am crezut ca e o victorie a moldovenilor din Pungesti. Dupa Marasti, Marasesti si Oituz, o alta localitate din Moldova reitera sintagma "Pe aici nu se trece"... "si nici nu prea se munceste" (as completa eu). Ba mai mult, de frica acelorasi moldoveni - aliati de nadejde ai tuicii si dusmani declarati ai muncii - americanii cu gazele de sist s-au carat si din Polonia/Bulgaria. Afland asta, oricat de incantat am fost de succesul rasunator hipsteresco-moldav, n-am putut sa nu ma intreb care sunt cauzele reale pt care baietii veseli s-au carat. Si-aici a intrat in scena prietenul meu imaginar si paranoic.
1) oamenii au constatat ca prospectiunea din teren e diferita fata de aia din satelit - adica ce-au vazut din satelit nu a fost in conformitate cu realitatea din teren. Cam cum e analiza tehnico-tactica a lu' Gabi Popescu si Stoichita fata de meciul de liga 1. Aici intervin 2 cauze: fie satelitu' are piese de origine chinezeasca. Stim cu totii ca in China exista tendinta sa se raporteze mai mult decat e cazul intru bucuria tovarashului. Un alt motiv pt care analiza n-a corespuns e faptul ca gazele de fasole sunt foarte conFUNDabile cu d-alea de sist. Ca satelitu' era departe si gazele semanau la duhoare si-atunci eroarea e explicabila.
2) al 2 lea motiv pt care s-au retras baietii ar putea fi pe motiv de PR - ca sa dea bine. Dupa ce ca scut antiracheta si pt ca americanii sunt oricum foarte iubiti peste tot si de toata lumea, s-o fi ajuns la treaba asta. Asta, tre sa recunosc, e cea mai indoielnica ipoteza pt ca se stie ca-i doare la 2 metri-n fata *(($#lii de parerile altor natii. Si nu doar de pareri ci de restu' natiilor in general.
3) S-or fi terminat (inainte de vreme) executia terminalele de lichefiat gazul din State si baietii au dat deja drumu' la robinet din productia proprie. Ori gazului de peste ocean risca sa-i faca concurenta gazul de la Pungesti scos tot de niste americani. Nu suna funny?
4) Chevron fiind o corporatie + lumea e condusa de corporatii (financiare/farmaceutice/petroliere) + informatia = bogatie inseamna ca ei au acces la informatii la care pulimea de rand nu are. Sa ne pasca ,in viitorul apropiat, vreo invazie neprietena cu lumea vestica, gen mama Rusie? Intreb asa, doar paranoic. Timpu' ne va da raspuns la toate!

No comments:

Post a Comment