Monday, August 9, 2010

Cu pianu pe scari

In dialogul de mai jos se da urmatoarea teorema*
"- Accidente se intampla tot timpu'. Poti oricand sa cazi cu pianu' pe scari"
- Ma lasi?!? Cat de frecventa poate fi chestia cu pianu' pe scari?
- Ai sa ramai uimita, dar dupa accidentele din baie, asta cu cazutu' cu pianu' pe scari e cea mai des intalnita. Daca nu punem la socoteala cazutu' pe scari fara pian. Asta deja se cheama violenta domestica"

Faza cu pianu' nu e un studiu facut de cercetatorii britanici, cum multi dintre voi v-ati fi gandit avand in vedere inutilitatea lui. Ipoteza imi apartine in totalitate si a fost emisa in acelasi conditii in care apar si studiile numitilor cercetatori. Adica in momentele de plictiseala cognitiva** maxima cand prin cap iti trec numai balarii. Consecintele documentarilor intreprinse se afla mai jos, impreuna cu demonstratiile/axiomele/aberatiile "coapte".
C1 Cercetatorii britanici nu sunt unici in materie de batut campii. Singura diferenta intre mine si ei e ca studiile lor sunt platite din banii contribuabililor englezi, pe cand studiul meu s-a facut cu finantare 0 din cauza faptului ca legatura mea la net e pe blat. Multumesc pe aceasta cale celor implicati.
C2 Faptu' ca e o treaba serioasa o confirma si siteul uncyclopedia.wikia.com la sectiunea International Conventions care zice ceva de genu: "in late 2007 the United Nations adopted the "falling piano" as hazard warning sign in areas with possibility of piano attacks. There is, however, doubt about the intuitivity (yes, that's a word) of the warning sign; some consider it still too vague or unclear to express the grave danger of such a situation to an unprepared belowstander." Chestiunea a fost dezbatuta cu interes, unul din cei care s-au pronuntat impotriva adoptarii respectivului semn fiind ministru in cabinetul rus: "Russian Prime Minister Viktor Zubkov has come out strongly against the signs, saying, "If a piano falls on you, then that's that. It's destiny. It's not that God hates you. He actually likes you, which is why he wants your death to be comical."
C3 Aici avem si poza semnului cu pricina.Atentie!Cad piane! piano_hazard_sign
C4 De pe site-ul DailyMail am aflat ca si cei mai buni caratori/mutatori de piane pot pati accidente. Aici gasiti detalii despre cum le-a cazut unora pianul din masina.
C4.1 Da, ati citit bine! Exista o breasla a caratorilor/mutatorilor de piane. Conform primului commment de la articol exista "piano moveri" iar firma implicata, G & R, este printre cele mai bune la mutat pianul.
C4.2 Tot din DailyMail am aflat ca modelul Bosendorfer e un fel de Rolls al pianelor. Si daca cei mai buni dintre caratorii de piane iti scapa Rolls-ul pe jos atunci e clar ca accidentele de genul asta sunt foarte frecvente si nu esti niciodata destul de expert incat sa garantezi ca nu-l scapi.
C5 Astept sa nu dati pe goarna*** faptul ca sunt un blatist ordinar cand vine vorba de abonamentul la net.
C6 Cel care m-a inspirat sa-mi pun intrebari existentiale legate de pian este Nini, omu' care-si uita tot timpu' banii pe pian cand ii are de dat.
q.e.d****

Nota explicativa pt cei crescuti in balcon
* enunt ce trebuie demonstrat
** acea plictiseala in care te intrebi intrebari intrebatoare existentiale de genul "de ce morcovu' e mai portocaliu decat portocala sau ce culoare are butelia galbena si de ce nu e roz?"
*** a turna/sifona/spune
**** quod erat demonstrandum sau "ceea ce era de demonstrat"

4 comments:

  1. si de muncit cand ziceai ca mai muncim si noi ?? ca vad ca ai mult timp liber ! si apropo .... te costa o cola pentru ca faza cu netu sa ramana intre noi :)))))

    ReplyDelete
  2. esti nebun :)))))

    ReplyDelete
  3. de-acord cu rusnacu'! :)

    ReplyDelete