Tuesday, June 21, 2011

Cu frigiderul pe scari in stil de bob

Pt. ca anturajul mi-a iesit la "iarba verde" si pt ca la aproape fiecare iesire se intampla cate o chestie am rememorat cateva faze memorabile care i-au avut ca eroi pe diversi cunoscuti. Ultima faza notabila s-a petrecut fix in week-endu care a trecut, cand lumea a fost la Paltinu (pe valea Doftanei). Aici, din lipsa de combustibil, Marica si Balki au venit c-un pod de lemn pe care l-au pus pe foc. Abia dupa ce l-au pus pe foc s-au intrebat retoric daca nu cumva e fix podu' pe care l-au folosit sa treaca una dintre masini pe cealalta parte a raului. S-au linistit rapid pt ca si-au adus aminte ca au trecut cu masina pe alt pod - unu' de piatra. Drept pt care micii carnatii si fripturile au avut o puternica aroma de....balustrada.
Tot la capitolul "piromani am fost de mici" amintesc si WC-ul unui bastinas. Acesta, fiind marca "WC in curte" si fiind construit in proportie de 98% din lemn a servit la producerea unui foc de tabara cum trebuie. Nu a fost folosit in scop de gratar pt ca risca sa dea o savoare cel putin nasoala preparatelor pe baza de porc.
O alta intamplare memorabila este episodul desprins din Jackass de la Caine. Dupa o betie crunta, baietii s-au gandit ca trebuie sa faca ceva cu frigiderul scos din uz a lu' Beavis. Si, pt ca trebuia carat pana jos si-au zis ca n-ar fi rau s-o faca chiar in dimineata aia. La 3 dimineata. Dar nu l-au dus oricum ci i-au rupt usa, au ales un pilot, i-au pus o patura si-o perna in el, ca sa atenueze cat de cat socurile, si s-au dat cu el pe scari. S-au dat de parca ar fi fost bob. Si toate astea de la etajul 7. 4 etaje mai jos au avut urmatorul dialog cu un vecin iesit cu pusca din casa:
- Ma Vali, voi faceti tambalau' asta?
- Da vecine...Caram un frigider.
- Pai asa?(uitandu-se lung la pilotul frigiderului) nu puteati sa-l carati si voi ca oamenii?E 3 dimineata totusi?
- Hai vecine doar nu te duci maine la munca...
- cum dracu' sa nu ma duc la munca?!? E marti/miercuri?
- Hai ca nu mai avem mult pana jos....
Si, pt ca am vorbit de brigada lu' Caine, o sa amintesc si de una din intamplarile care l-au avut in centrul atentiei pe Manole. Pt aia dintre voi care ati vazut "Pisica alba, pisica neagra" a lu Kusturica sper ca n-ati uitat faza cand cade unul din tigani in WC. Dupa ce iese, prinde o gasca si se sterge cu ea. Ei bine, Manole n-a cazut in WC si nici nu s-a sters cu gasca. Doar cu caniche-ul. Un caniche prea curios care era prin zona in care-l lovisera nevoile fiziologice pe Manole. Dupa asta cred ca s-a lecuit de curiozitate.

No comments:

Post a Comment