Monday, April 9, 2012

G-ul n-a fost niciodata G


Covrigul urias

Poza de mai sus e facuta in 2010 si anuntul a rezistat cel putin 1 an (daca n-o fi inca prezent in geam). E vorba de prima covrigarie peste care dai cand cobori din metrou de la Victoriei (pe directia Berceni-Pipera). Uitandu-ma la gramaje am constatat ca departamentul de marketing al respectivei covrigarii e format din imbecili care habar n-au despre unitatile de masura in sistemul international. Un covrig de 0,85 de grame cred ca e mai usor decat 1 mini-brezel, ori aici nu e cazul.Asta asa ca sa nu mai aducem in discutie skillurile de matematica de clasa a 3 a care sunt cel putin lamentabile. Problema de matematica prezenta in anunt ar avea urmatorul enunt:
Cat de mult poate varia greutatea unui covrig de 0,85g la covigaria analizata daca se stiu urmatoarele:
- covrigul contine 0,95 gr de coca
- are 0,1 g de nuca
- greutatea lui finala are o marja de eroare de +/- 5 gr

Prin greutate, se intelege cat cantareste covrigul si nu forta invatata la fizica care este egala cu forta de atractie a Pamantului (masa x acceleratie gravitationala).

La un calcul simplu un covrig are
- maxim 0,95 + 0,1 + 5 = 6,05g
- minim 0,95 + 0,1 - 5 = -3,95 g

Pt ca stim de la fizica faptul ca nu exista masa negativa atunci concluzionam ca un covrig poate cantari de la 0 la 6,05 g. In cazul nefericit in care primesti un covrig de 0 grame inseamna ca poti plati 1 leu pentru dreptul de savura mirosu' de covrigi calzi vreme de 5-10 secunde. Pt ca asta e timpul mediu un care esti servit.

Concluzia analizei anuntului a fost trasa de un amic "Ce vrei frate??!? Nici G-ul nu mai e G in ziua de azi. Cum ai noroc! Cateodata mai putin, cateodata mai mult, cateodata deloc"

4 comments:

  1. Pai pentru mirosul de covrigi calzi - care poate fi confundat f usor cu cel de pateuri calzi as putea adauga - poti plati si mai mult de 1 leu, sa zicem la intamplare costul unei calatorii cu metroul cca 4 lei ca metrorex nu are cartele de 1 calatorie deci iti iei 2 minim, sau mai putin de 1 leu cca 0 lei daca sa zicem tot asa la intamplare te aflai deja in metrou, bine asta daca nimeresti si in vagonul care trebuie -- prietenii stiu de ce :-P

    ReplyDelete
  2. Din experienta stiu ca, dintre toate speciile de covrigi, cel mai bun e ala cu aroma de merdenea :)))) Prietenii stiu de ce x 2
    Bezna

    ReplyDelete
  3. Daca tot o dam in matematica elementara ti-as atrage atentia asupra unui lucru , citat din articolul tau "Pt ca asta e timpul mediu un care esti servit", am incheiat citatul , te las pe tine sa te confrunti cu limbra romana elemntara de clasa a 3-a si ca un plus chiar ca G-ul nu mai e G , vezi geani :)) , semnat "Hambarnam"

    ReplyDelete
    Replies
    1. "elemntara" ce e? Eu cred ca-i o litera mancata. La fel si "un care esti servit". E un typo. "i" si "u" sunt f aproape, una de alta, pe tastatura.
      Semnat "Un proximitiv"

      Delete