Wednesday, May 12, 2010

Esti cravatzar?

Voi trece azi in revista cateva lucruri care-ti certifica faptul ca esti un cravatzar de succes intr-o corporatie, adica un cravatzar-corporatist.
1.Stii ce-i ala un MEMO. Tu stii ca e un fel de compunere in care explici sau motivezi o chestie facuta intr-un moment de nebunie necravatzaristica si care nu figureaza in regulamentul de ordine interioara al firmei.Noi, restu', stim despre MEMO ca e un robotzel dintr-un serial de desene animate, cu tenta religioasa, de pe vremea cand eram copii aka Cartea Cartilor.
2. Mananci mai des mancare calda la cantina/restaurantul din incinta cladirii de birouri unde cravatzaresti decat acasa.
3. Ai mai multe deux-piece-uri/camasi in dulap decat blugi/tricouri
4. Daca esti un el, de cel putin 5 ani de zile nu ai mai fost vazut cu barba de 3 zile.
5. Ai fax.Acasa!Si stii sa-l folosesti.
6. Te imbeti doar cu ocazia team-buildingurilor
7. N-ai tinut legatura cu prietenii cu care ai crescut, motiv pt care iesi la fotbal doar cu colegii cravatzari
8. Ai laptop de la firma.Care e responsabil pt 25% din curentul pe care-l consumi acasa.
9. Esti campion mondial la calcat camasi.Motiv pt care stii care sunt ultimele optiuni si extraoptiuni la cel mai trendy-flendy model de fier de calcat.Dar, daca vezi in supermarket o oala de ciorba, n-ai nici cea mai mica idee la ce e utila.
10. In frigider ai 10 tipuri de sosuri pt pizza, cateva pt paste, un borcan de dulceata ratacit si unul de mustar.In congelator ai 4 paini insemnand rezerva strategica in caz de cataclism mondial: orice pana de curent care tine mai mult decat bateria laptopului.
11. Ai mai multe conturi deschise prin banci decat are ma-ta mare nepoti.
12. Toate semnele de zgarieturi si taieturi pe care le ai au fost provocate de hartie, dosare sau agrafe de birou.
13. Exista cel putin o persoana din firma care trebuie sa stie unde esti plecat in vacanta, indiferent ca esti la ma-ta mare la Faurei sau la soacra din Mozambic.Si neaparat trebuie sa-ti iei telefonu' firmei dupa tine si sa ai grija sa fie tot timpul deschis.Daca ma-ta mare e cioban si sta in varful muntelui (fara acoperire gsm) sa pasca oile, n-ai voie sa stai mai mult de 2 zile fara semnal la telefon.Fie o combini la o transhumanta intr-o zona cu acoperire GSM, fie o lasi cu ochii-n soare si-o vizitezi altadata.
14. Cand auzi cuvantul "placinta" gandul iti zboara la spreadsheeturi excel.Noi restul ne gandim la bunica, mere, branza, dovleci etc.
15. Stii tot timpu' care e cea mai buna firma de catering din zona unde lucrezi sau unde stai.
16. Ai o dilema daca mai pastrezi sau nu bona pt pustiul tau care deja a implinit 7 ani..acum 3 ani.
17. Ai LCD mai mare decat masina vecinului de deasupra dar ai timp sa te uiti la el fix 30 de min pe luna.Din care 15 e stins.
18. Pe pustiul de 7 ani l-ai vazut prima oara cand avea 2 zile intrucat erai plecat in delegatie.
19. Ai PS3 acasa dar singurul joc pe care l-ai jucat anul asta e Solitaire. Binenteles pe laptopul firmei.
20. Raspunzi mai prompt la mailuri decat la telefonul personal, motiv pt care nevasta, invatatoarea lu' ala micu, ma-ta mare, amantul nevestei sau bona au mai multe sanse sa ti spuna ceva printr-un mail decat prin telefon.
21. Cand s-a dat ma-ta mare cu bashchetzii-n sus ai incercat sa amani/devansezi inmormantarea pe motiv ca in 2 zile ai o sedinta super-importanta.
22. Ajungi sa crezi ca soacra mozambicanca este cea mai buna bucatareasa desi sectoristul ti-a spus ca rudele ei de acasa sunt cu totii canibali.Nu intelegi totusi de ce postasul s-a schimbat de 4 ori in ultimii 2 ani sau de ce niciunu' din instalatorii pe care i-ai folosit nu ti mai raspunde la telefon.
23. Notiunea de afterschool inseamna un fel de upgrade la bona.
24. Pierzi mai multe nopti facand exceluri si tabele decat stricand copilariile pustoaicelor.
25. Nu stii sa bati un cui.Nici nu stii cum arata sau cu ce se bate.Esti mai atehnic decat orice babutza din blocul unde stai.Cea mai complicata operatie pe care stii s-o faci e sa schimbi roata de rezerva.Ti-ai luat birou din IKEA:imbusul gasit in cutie crezi ca e un breloc-bonus.

6 comments:

  1. Frate,sorry,dar is cam expirate punctele tale(bine ca sunt totusi numai 25). Mai uita-te mai atent in juru' tau,sau daca asta este ceea ce vezi,condoleantze.
    'Keep up the good work!'

    ReplyDelete
  2. Dimpotriva prietene critic si anonim...postu' nu are un caracter admirativ, in caz ca n-ai observat

    ReplyDelete
  3. Ma tem ca ai inteles total altceva,desi mi s-a parut ca sunt destul de explicit(oricum... care-i faza cu:'postu' nu are un caracter admirativ, in caz ca n-ai observat ' ? ).

    ReplyDelete
  4. si eu incep sa cred ca am inteles total gresit..
    Poti veni cu un desen explicativ al reply-ului tau.
    Articolul s-a vrut un chestionar cu tema "esti cravatzar sau pe cale sa devii??"
    In cazul in care cel care parcurge cele 25 de puncte se regaseste in majoritatea cazurilor atunci e pe cale sa devina un "cravatzar de succes", care nu e neaparat o calitate(de aia nici postu/articolu n-are un caracter admirativ).
    Si nu confunda cravatzaru' cu tipu' care poarta cravata.Ca fapt divers, cunosc un tip care poarta cravata si revolutioneaza biroul prin lansarea trendului "am barba si-mi mai las, ce plm".
    PS tot nu stiu cine esti :))))

    ReplyDelete
  5. Pe sistemul " Nu stiu cine esti, deci ma doare'n'pla de tine :)) .... Bravo, mon cher! Cu stima,3,14-3'14 ( cu observatia ca nu sunt anonimu' de mai sus....sunt doar ala de jos de tot :))

    ReplyDelete
  6. Pe turbo-sistem.PS-ul n-a insemnat "nu stiu cine esti deci ...".I-am zis doar ca a uitat sa semneze...Si a 2 a oara.Cu aceeasi stima e-e (constanta lui Euler aprox egala cu 2,71). Acelasi titular

    ReplyDelete