Monday, January 10, 2011

Revolutie pe messenger

Zilele astea am fost asaltat de urmatorul mass care a circulat pe mess "Benzina va ajunge la 6 lei/litrul.Dragi Romani haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va SCADE. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17-18-19. ianuarie. sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL."

Ca la orice proiect public, romanii se vor imparti in mai multe tabere/categorii:

- categoria "ma doare-n *&^ de protestul vostru, am investit in abonamente RATB/metrou mai mult decat ati dat voi pe ITP-uri si asigurari toata viata" Este categoria posesorilor de biciclete, myself included.

- categoria "Mui3 sarantocilor!!!!Abia astept cele 3 zile sa pot sa merg si eu ca oamenii normali" este categoria din care fac parte
a) fetele intretinute de bosorogi ce au sters din vocabular verbul "a scula"
b) baietii cu mosteniri consistente de la matusi/bunici decedate
c) baietii veseli care-si trag secretarele de "furou si bigudiuri" prin diverse institutii ale statului si care circula de obicei insotiti de sirene
d) secretarele cu furou si bigudiuri

- categoria "ma doare-n *^*&%, sunt pe benzina firmei". Este categoria, din ce in ce mai restransa, a celor din privat care au masina si benzina de la firma.

- categoria "eu protestez ba, ce plm!" e categoria celor carora nu le mai porneste cazanul*, din motive tehnice, si care n-au banii necesari sa-l repare. Si nici nu se mai merita sa bage banii-n el.

- "eu nu protestez ba!C-asa vrea plm!Sa nu protestez" este categoria vesnicilor "gica-contra"

- "ce se da aicea maica? Se da proteste? Vreau si eu doua" este categoria acelor gura-casca care si-ar amaneta si nepotii pt o galeata electorala moka

- "eu nu protestez mancatz-ash ca am Mertz/Bemveu" categoria cocalarilor analfabeti

- "eu mi-am inmatriculat masina in Bulgaria...Daca dau astia in pret (la benzina) o alimentez tot in Bulgaria" categoria oamenilor descurcareti care s-au saturat de japca ce se practica in Romania.

- "Base, Romania iti da mui3" este categoria celor care au impresia ca pt situatia actuala a Romaniei e responsabil un singur om. La fel s-a intamplat acum 20 de ani cand tot un singur maimutoi a platit toate bubele pe care le-a avut comunismul in cap.

- "bai gaozarilor, nu mai luati numele Revolutiei in desert" este categoria celor care se simt ofensati de alaturarea Revolutiei din '89 c-o ineptie emisa intr-o pauza de cafea de vreun guevara wannabe.

In cazul in care protestul se lasa cu aglomerarea pietei Victoriei atunci vor lua fiinta inca 2-3 categorii

- "Sunt Connect-R..sunt tigan...lautar-protestatar" categoria celor care intretin "live"(sau playback) atmosfera de protest (ca la orice protest care se respecta in genul celui din vara)

- "protestati ba, ca va duc eu copii la scoala" este cea a belgienilor stabiliti in Ro din cauza ca sunt discriminati sexual la ei acasa (nu li se permite pedofilirea pustilor belgieni)

- "protestati manca-v-as ca sa vinde si eu seminte" categoria florareselor-cocalarese din zona Victoriei, rebranduite pe perioada protestului in "provider da samanta de floare si bostan" ca sa aiba si gura protestatarului ce sparge.

Concluzionand n-o sa critic ideea de protest impotriva benzinariilor ci doar maniera in care se vrea: adica 3 zile sa nu mai intre nimeni in benzinarii sau, daca trebuie sa intri, s-o faci inainte de 17 sau dupa 19. In primul rand ca pe ele(benzinarii) le va durea fix la 2 metri in fata *&^& ca lumea alimenteaza inainte de 17, sau dupa 19, atata vreme cat toata lumea alimenteaza cu aceeasi cantitate si prostimea cotizeaza aceeasi bani. Ca sa aiba efect protestu', ar trebui sa tina vreo 3 luni. S-o ardem toti cu RATB-ul, cu metroul, cu bicicleta sau trotineta. Atunci poate s-ar mai gandi odata la preturile practicate. Sau sa fie sicanate continuu la modul 20 de masini si 1 litru de benzina vandut. Intri, alimentezi cu 2 linguri, iti stergi geamurile, farurile, te duci platesti si pleci. Multiplicata treaba la toate benzinariile si o sa vedeti efecte. Sau si mai radicala: le dam foc la toate. Orice cale e buna dar nu protestul "manelistic" cu 3 zile. Dar pt a pune in practica asa ceva ar trebui sa fim uniti, ori noi suntem impartiti in categoriile de mai sus si nici n-avem de gand sa formam una singura mare si puternica. Va salut cu cel mai al dracu' respect...din metrou.

PS V-as primi pe toti la ora de varf chiar daca e foarte aglomerat.
PPS Am uitat ultima categorie "as protesta da' nu mai am carnet. Deci deja protestez". In categoria asta doar Meloni stie cine e inclus.
PPPS Solutia sigura ca protestul sa aiba succes ar fi sa il faca francezii sau grecii. Oamenii chiar se pricep.

15 comments:

  1. bah ti-as da un like daca ai avea profil pe facebook :)

    ReplyDelete
  2. super tare!!!!...ca intotdeauna;)...=))))
    buey....io de ce nu pot semna cu numele meu aici inscris?:P:P:P

    ReplyDelete
  3. Ba poti semna cu orice nume vrei...Cand comentezi trebuie sa-ti alegi optiunea Nam/Url din drop-down-listul de mai jos. Si, binenteles, sa completezi cuvantul de verificare.

    ReplyDelete
  4. Daca ai cont pe goole il poti folosi ca sa te semnezi cu el. Optiunea e "google Account" dar trebuie sa te loghezi.

    ReplyDelete
  5. am primit si eu muia aia de mesaj si ghici ce am facuuut...i-am dat ignore :) caci numai un prost poate sa transmita porcaria aia mai departe. Auzi idiotii , ca sa nu mai alimentezi 3 zile , dar sa faci plinu inainte , lol . Adica sa ii cresti vanzarile pe 3 zile practic la un pret care oricum e umflat si ei vor sa il umfle si mai tare. Cat de cretin poti sa crezi asa ceva ?!
    Vrei sa protestezi intri cu masina peste aia cu benzinariile ii dai foc in plm si pleci acasa. Si mergi cu RATB=ul , metrorex=ul si alte chestii . Ce bine imi pare , ca am carnet si nu il folosesc. Aoleu cand ma gandesc la toti narozii cu credite la banci pt vreun harb ce acuma nici sa-l alimentezi nu iti mai permiti ma pufneste un ras dramatic.

    ReplyDelete
  6. neatza...eu fac parte (inca!)din categoria "ma doare-n *^*&%, sunt pe benzina firmei" ....dar pentru tine ....PROMIT SOLEMN CA NU ALIMENTEZ...

    ps: cand ziceai ca se face protestul asta ? :))
    pss:aaa...si sa nu uit! esti foarte foarte tareee!

    ReplyDelete
  7. da ... ce pot sa zic ... merci Bila ... dar ... chiar daca nu eram in momentul de fata intr-o categorie aparte .... eu tot protestam :D ... daca as avea cum ... m-as duce acum sa alimentez 1 litru .... dar ... asta e ... asteptam ... oricum .. dragut ca intotdeauna .. te-ai gandit si la mine ... nu te puteai abtine !

    ReplyDelete
  8. ai uitat o categorie din care faci tu parte .... eu sunt un porc gras care nu o sa incap niciodata in spatele volanului, cel mult pe bancheta din spate si din cauza asta nu tre sa alimentez, decat poate o juma de litru sa imi dau foc de ignat

    ReplyDelete
  9. http://ingurapresei.a1.ro/social/Mircea-Badea-Noi-platim-pretul-convietuiri-cu-nist_2126.html :))))

    ReplyDelete
  10. Din pacate pentru toata lumea, si cand spun "pentru toata lumea" ma refer si la baietii si fetele care cred ca a nu avea o masina inseamna ca "pe noi nu ne afecteaza pretul la benzina ca o ardem cu RATB/Bicicleta/role/sanie trasa de caini etc", pretul la acesta si anume benzina/motorina va continua sa creasca in urmatorii 5-10-15 ani, nestingherit de orice forma de protest fie el inteligent sau nu.Aveti idee de ce ? http://www.youtube.com/watch?v=gHKp5vF_VoE .....Stiu.. o sa spui, hai frate, ca noi suntem moderni, inventam noi ceva, astia sunt panicati cu filmu asta.....mda, si Titanicul este cel mai sigur vapor construit vreodata :))) ... ai idee cate masini pe combustie interna sunt in functiune pe tot globu la ora asta...mmmm..vreo 900.000.000 :))) ... si din ce imi aduc eu aminte benzina asta se face din ceva ..hmmm parca petrol..oare ce e asta si la ce mai foloseste in afara de produs benzina pentru autoturisme? http://ro.wikipedia.org/wiki/Petrol

    ReplyDelete
  11. @Meloni pe bancheta din spate o inghesui pe 2NA.
    @Robert Ideea nu era ca nu-mi pasa sau nu ma afecteaza. Ideea era ca suntem prea dezbinati ca sa ne iasa un protest ca lumea.
    @Luca thanks

    ReplyDelete
  12. Si te-am inteles :). Noi pana si la "revolutie" am protestat dupa dictare....nu exista nimic spontan sau autentic la protestul asta....si protestele reusite vor fi intodeauna sub semnul anarhiei...solutia la adapostul legii nu misca pe nimeni.... Sabotaj industrial sa fie! :))))))))

    ReplyDelete
  13. ...aaaa, si inca ceva...sti vorba aia...domne "o sa faca romanu multe cand o sa-i ajunga pula la cur"... sti ce cred eu?! romanu a trait toata viata cu ea la cur, pe cur si mai ales in cur, si din cauza asta sa obijnuit cu ea acolo...concluzia e inutila...

    (p.s. - sa ma scuze membri academiei romane care frecventeaza acest blog pentru limbajul obscen de mai sus...in special aia carora le este chiar scarba sa se uite in jos cand se pisa)

    ReplyDelete
  14. V-am zis sa nu mai vorbiti urat pe blog?!? Sa va fie rusine 5 min. Dupa aia sa va treaca

    ReplyDelete