Thursday, February 3, 2011

Democratie..egalitate...drepturi..principii...frectii...erectii

Pt ca in articolul precedent ne-am ras amar despre cum organizeaza romanii un protest, voi incerca azi sa arunc o privire spre lumea araba. Si, pt ca noi nu ne-am priceput la proteste, egiptenii au hotarat sa ne arate cum se face unul. In primul rand nu folosesti ym ci facebook-ul. Pentru ca e mai nou, pt ca are wall, pt ca e trendy sau pt ca - vorba lu' Livu - "e ce trebuie". Din cate am inteles, protestatarii s-au inteles ca dupa rugagiunea de seara sa ramana sa protesteze (la musulmani se practica rugaciunea de seara mai asiduu decat la crestini asa ca erau multi). Imi aduc aminte de preafericitul nostru colaborationist-teoctist-comunist cum ne zicea de fiecare Inviere "veniti de luati luminaaaaa..." si fac o paralela cu muezinul baietilor veseli care, probabil, le-a zis "mergeti de dati cu pietreeee..." E de inteles de ce il vor egiptenii impaiat pe "toarshu' Mubarak". Zic toarshu' Mubarak pt ca omu' are vreo 6 mandate castigate in fata...nimanui. Ca n-a candidat nimeni impotriva lui. Doar el. Cine putea sa castige? Cam cum era si la noi pe vremea toarshului nostru. Ce ma intriga pe mine nu e protestul in sine ci reactiile pe care o chestie de genul asta le provoaca. Spre exemplu, Israelul a trimis o scrisoare diplomatica principalilor sai aliati (a se citi SUA) prin care isi "exprima ingrijorarea fata de evenimentele din Egipt si militeaza pt stabilitate politica in zona". Adica pe intelesul tuturor "noi, statul Israel, suntem ingrijorati de ce se intampla in Egipt si ne dorim ca regimul actual al toarshului Mubarak sa ramana in picioare - stabil." Sau altfel spus "mai da-i dracu' pe aia de protesteaza cu burtile goale in orasele egiptene. Noua ne place toarshu Mubarak ca el respecta armistitiul din '67(sau cand s-o fi incheiat) cand i-am bubuit pe toti arabetii si ne-am triplat ca teritoriu. Indiferent ca noi mai bombardam Gaza (din 2 in 2 ani) sau ca mai scufundam cate un convoi umanitar ce incearca sa ajunga acolo, toarshu Mubarak e super-baiat. El nu vocifereaza.Niciodata. De aia noua ne place chiar daca e toarsh si notiunile de genul libertatilor personale ii sunt straine". Reactia este similara cu reactia avuta de comunitatea internationala vizavi de alegerile democratice din Algeria din anii '90.A se retine acest "democratice". Dupa 30 de ani de "partid unic" se organizeaza, la presiunea strazii, alegeri democratice. Cine credeti ca le castiga? Fundamentalistii islamici. Adica aia care au ca lege de stat sharia ce prevede, printre altele:
a) sa-ti invelesti nevasta in perdea si s-o obligi s-o poarte oricand, chiar si cand face dus
b) sa-i tai mainile hotului prins
c) sa-i pedepsesti pe cei vinovati de adulter printr-o bataie cu pietre (cei care ati citit Biblia stiti de legea asta din cauza Mariei Magdalena. Si ea fusese propusa sa fie batuta cu pietre dar a intervenit cineva pt ea si a fost gratiata)
d) sa interzici cu desavarsire consumul de alcool
Cu alte cuvinte, in urma alegerilor democratice, Algeria a cazut din lac in put. Nefiind de acord cu alegerea facuta de majoritatea populatiei, un general de armata a simtit nevoia de un puci militar. Asa ca le-a aplicat fundamentalistilor (alesi democratic) o mostra de lovitura de stat ca la carte. A iesit un razboi civil de toata frumusetea iar comunitatea internationala, in loc sa blameze lovitura de stat si sa recunoasca vointa religios-fanatica a populatiei, s-a multumit sa taca si sa-si vada interesul. Pt ca interesul ei era mai degraba sa aiba un razboi civil decat fanatici religiosi la 40 de mile de Europa.
Asta e principiul dupa care se ghideaza comunitatea internationala - interesul poarta fesu'. Departe de ea treaburi ca democratie, principii, frectii, erectii. Toate se invart in jurul intereselor de moment. Principiile sunt de aratat prostimii cand servesc intereselor unuia dintre cei mari. In rest D-zeu cu mila si cu rugul sau Alah cu batonul de dinamita. Petrolul sa curga cum trebuie ca restu' oricum e can-can.

6 comments:

  1. "d) sa interzici cu desavarsire consumul de alcool" ....................asta e nasoala rau de tot ............. (sfert)

    ReplyDelete
  2. Am inteles aluzia ta fina: in cazul in care vreun partid islamic participa la alegeri in Ro n-o sa-i votezi tocmai din cauza asta :))

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. O sa incerc sa fiu cat mai la obiect :)

    -Sustin pct. b) si d:))) huaaa drojdierilor (care se simte sa comenteze :))))
    -FUCK ISRAEL & USA !!!!
    - Urmeaza Arabia Sudita (si de data asta o primeste in chek SUA)
    - Stai cuminte cu fundamentalismul pizdi invocat de lume, pana una alta sa urmaresti cum fac implozie asa zisele tari democratice/capitaliste arabe (EAU si Arabia Saudita)
    - de acord cu tine : NO OIL = NO INTEREST!
    - Urmareste pe harta de interese ce se intmpla si ce urmeaza sa se intample in tarile membre OPEC (aviz sarmanilor care demonstreaza la pompa)
    - Sa fie clar, aia nu e revolutie populara in Egipt...e fix pula ( vezi prostalaii din Europa de Est care si la ora actuala o sug in chek big time ;)

    Hai v'am pupat...noapte buna! :)

    ReplyDelete
  5. Si nu e normal ? Pe tine te doare in c...de soarta la un dezbracat din ala ? Afacerile la nivel inalt se fac pe carca idiotilor care cred ca presedintele/dictatorul dupa caz e un nene ce vrea binele tarii. Hai sa fim seriosi, pe cine dracu intereseaza soarta a cateva zeci de milioane de dezbracati ? Iar ,,pulimea ,, nici ea nu e asa de nevinovata pe cat crezi tu . Cat timp curge lapte si miere te pupa in cur si iti picteaza poza in libertatea de la pagina 5 , cand le zici de exemplu : coae tre sa strangem nitel cureaua sau doamne fereste sa dai afara vreun handicapat ce suge din bugetul tarii , imediat incep sa urle si ca fac revolutie.
    nimeni nu este inocent in povestea astea , fiecare om si fiecare natiune are un pret.Si prostii care o ard pe nationalisme si porcarii din astea de fapt sunt niste ipocriti ce doresc sap una mana pe putere ca apoi sa schimbe painea de secara pe cea alba unsa cu margarina si icre negre. Fiecare are un interes.normal ca nu-l declara si il imbraca in o forma cat mai ipocrita cu putinta de genul ne pasa de libertate , democratie , soarta Egiptului and so on . Israelul e normal sa se preocupe , nu vrea rudele din Hamas instalate pe acolo plimbandu-se intr-o tara cu un somaj mare. Nu de alta dar s-ar putea ca de plcitiseala sa le vina idei, gen nu vrei gogule sa conduci autobuzul asta cu ceas pana la evrei in ora si apoi sa te duci la o cafea cu Alah ?

    ReplyDelete