Thursday, April 14, 2011

Broasca halucinogena

Acu' ceva timp am ramas - vorba unui celebru anonim - stupefiat. De ce? O prietena mi-a povestit de ultima fita in materie de droguri. Ce heroina, ce cocaina, ce iarba, ce legale-ilegale, broasca frate. Ati citit bine. Da frate - broasca. Specia? bufo alvarius sau broasca raioasa de Colorado/desert. Cica veninul ei contine o substanta puternic halucinogena care poate fi mulsa direct de pe ea si fumata sau ingerata. Trecand peste faptul ca sunt multe alte chestii carora merita sa le tragi limbi decat o raioshenie urata, mi-am imaginat cam cum ar modifica lumea o mediatizare a calitatilor broscutei halucionogene. Cu totii stim povestea printesei care-si gaseste printul transformat in broasca de o vrajitoare rea. Acum, cu noile calitati ale broastei nu cumva ea cauta altceva?!? Mai este printesa noastra atat de imaculata cum o prezinta povestea? Sau e de fapt o narcomana ordinara care, in cautare de senzatii tari, linge broaste?!? Nu
cumva, faptul ca l-a gasit pe print e o intamplare? Cred ca prima ei reactie, cand a vazut ca broasca se transforma in print, o fi fost "sa-mi bag (&^( ce m-a luat!" Sunt de parere ca parintii n-ar mai citi odraslelor povestile in cauza pe motiv de instigare la consum de droguri.
O alta chestie care n-ar mai avea logica ar fi creatiile de la Hollywood...Din categoria baietilor rai ar dispare traficantii de droguri. Cata prestanta sa mai ai, ca tip dur, cand tu cresti broaste? Parca si vad cliseul holywoodian cu schimbul droguri vs bani dintre mafioti:
- You have the dope?
- Yeah!
- Do you have the money?
- Yeah!
- Prove it!
- Rico!Show'em that we mean business (Rico ia geamantanul cu bani si-l deschide)
- Now it's your turn. Show me the dope
- Miguel! Knock our suitcase 'till it starts oracaie*. In fact pull out a frog for the boys to lick it. To see that we have the purest stuff on the West Coast.
Sau scena cand testeaza politistii marfa capturata. Nu mai scoate cutitasu' si taie folia transparenta in care se impacheteaza cocaina.
Acum ia broasca si-i face o incizie pe una din pungile de venin. Ii trage o limba si nu se mai stramba (ca la coca) ci zambeste tamp spre camera. Ca tot am adus aminte de clisee de filme, ati observat ca toti militienii, din filme, au un cutitas destinat taierii foliei in care e impachetata marfa? Pistol poate sa aiba sau sa n-aiba, the badge oricum e la sectie ca militianul e saspended. Da' el are cutitas. Si toata cocaina din filmele de la Hollywood e impachetata in folie transparenta? De ce n-ar impacheta-o baietii intr-o folie netransparenta? E ca si cum ar scrie pe ei "heeeey look at me...I'm drug dealer." Dar asta cu cliseu de film e alta poveste...Pana una alta, treaba cu broasca e pe bune. Daca va intereseaza subiectul dati un search pe google.

* n-am stiut cum se traduce verbul "a oracai"

3 comments:

  1. E prea exotica broasca asta pentru etnobotanisitii de pe meleagurile noastre, mai bine baga niste prenadez de la ferometal....mega-trip la un pret imbatabil :))) shamanism home-made :)))

    ReplyDelete
  2. Cel mai bine e sa pui broasca la sub brat si sa pleci la alergat :)) ...distractie maxima.

    ReplyDelete