Sunday, April 3, 2011

Credeti c-am uitat? Cea mai proasta meserieeee....

Pentru ca astazi e ziua jandarmeriei, cu j mic, profit de ocazie si "multumesc" respectivei institutii a statului pentru profesionalismul cu care intelege sa-si faca treaba. Si sunt sigur ca nu sunt singurul care e multumit. Dar sa rememoram o intamplare care este definitorie, zic eu, pentru cum inteleg domnii sa-si faca treaba...
20.09.2006, in Stefan cel Mare se joaca marele derby al micului fotbal romanesc: dinamo-Steaua. Arbitrul de casa al clubului dinamo a facilitat victoria echipei de suflet eliminand 2 oameni de la Steaua. In tribune, balamuc total. De ce? Steagul de gard al unei brigazi steliste este furat de 2 baieti veseli din cealalta tribuna. Pentru cei ce nu stiu, disparitia steagului de gard este echivalenta cu dizolvarea brigazii. Pe scurt daca l-ai pierdut tre' sa incetezi a folosi respectiva titulatura. De obicei steagu' de gard se pierde pe strada in altercatii cu suporteri rivali. Ei bine la noi se fura :)) Binenteles ca furtul nu ar fi fost posibil fara somnul vigilent al jandarmilor. Furati pe gazon si in tribune, suporterii stelisti au inceput sa faca tambalau. Motiv pt care "minerii cu uniforma" au dat cu gaz pentru restabilirea ordinii. Mai precis 6 butelii de gaz pe un perimetrul cat un sector de peluza inconjurat de garduri de 3 metri. Practic tot ce a fost in sectorul respectiv a fost gazat. Nu stiu daca ati inhalat vreodata asa ceva dar senzatia e nasoala rau de tot si daca ai probleme de respiratie (gen astm) poti s-o si mierlesti. N-a fost suficient pt restabilirea ordinii, asa ca baietii veseli au tras si cateva gloante de cauciuc, doi dintre suporteri fiind mai ghinionisti. Acum sa nu intelegeti ca astia doi impuscati si cei cu probleme de sanatate au fost lasati sa mearga la spital, Urgenta fiind vizavi. Nu. Au trebuit sa astepte terminarea meciului ca sa poata merge. Care terminare a meciului a adus dupa sine o alta bucurie suporterilor stelisti: un experiment brutal desfasurat in plina strada. Mai precis, la iesirea din stadion suporterilor li s-a organizat un "tunel al dracilor" (pt astia care ati jucat capra cand erati mici) unde toata lumea primea o portie generoasa de bataie si una de flegme. Si ce credeti? O fi fost de ajuns? NU! In strada jandarmii calare si pedestri au facut un perimetrul din care iarasi a rezultat o bataie generala administrata fanilor. Si nu doar lor ci si simplilor trecatori aflati in zona. Au existat femei batute, oameni simpli care n-aveau legatura cu meciul, fani trasi afara din taxiuri si batuti in strada. Ca sa va faceti o idee despre ce s-a intamplat in seara respectiva in jurul stadionului dinamo, o sa va spun doar doua chestii:
- una din intersectiile de langa stadion era plina de incaltaminte
- desi se urasc de moarte fani din tabere adverse si-au dat mana pt a scapa de minerii cu uniforma, in presa aparand povesti cum fani dinamovisti din zona au adapostit rivali in scari de bloc sau chiar in casele lor.
Ca sa va faceti o idee despre istetimea ce-i caracterizeaza pe baietii cu uniforma o sa va dau un exemplu concludent: la o finala de hochei au batut un sector intreg de patinaor pe motiv ca pucul sarit de mantinela n-a fost returnat - tzarambetzii nestiind ca pucul de hochei nu-i ca mingea de fotbal; odata sarit peste mantinela acesta e pastrat de fanul norocos care-l prinde.
Pentru toate astea si pentru multe altele, de ziua lor, le uram sa pateasca mu3 si cat mai multe Costestiuri. Si binenteles clasicul "CEA MAI PROASTA MESERIEEEE/VANZATOR LA FARMACIEEEE"

No comments:

Post a Comment