Sunday, March 30, 2014

Definitia dragostei supreme

Stiti bancul despre definitia dragostei supreme? Iti iei cainele si nevasta si ii incui in portbagaj. Le deschizi, dupa o juma de zi, si vezi care se bucura ca te vede :)))
Fara sa fiu excesiv de siropos, ma surprind, cateodata, gandindu-ma la bancul respectiv si la titlul articolului...Acum as vrea sa faceti un exercitiu de imaginatie sa schimbati personajul din portbagaj si sa va ganditi 10-15 secunde din prisma fiecaruia - a celui bagat in portbagaj si a celui care baga in portbagaj.Vom incepe, in loc de nevasta, sa bagam un amic. Genul ala cu care iesi la bere, la club sau la diverse activitaturi sociale. Iti mai vine sa-l bagi in portbagaj? Mai ai ca asteptare sa se bucure ca te vede? Da' privita toata faza din prisma amicului care e bagat la intuneric? Cam da cu virgula, nu? Nu-i bine cu amicu de la bere? Luam un prieten mai apropiat: genul care ti-e confident sau ii esti confident la diverse chestii importante pt sufletul tau. Mai esti dispus sa-l bagi in portbagaj? Te-ai lasa bagat in portbagaj de genul asta de prieten? Nu merge nici cu asta? Hai sa schimbam...luam un coleg de munca - un subaltern. Cum e? E mai bine? Asta nu poate sa scuipe flacari pe nas ca il contrazice organigrama. Da' daca luam un coleg de pe aceeasi treapta ierarhica ca sa ai o provocare? Dar daca ne simtim masochistique si vrem provocarea suprema? Hai sa ne luam un sef si sa-l bagam in portbagaj cu cainele? Nu uitati ganditul fazei din ambele parti ala portbagajului pt fiecare personaj. Dar daca schimbam personajele si ala care intra in portbagaj suntem noi iar cel care se schimba tot timpul ne e rand pe rand sef, subaltern, amic de bere, prieten de confesiune, partener de viata, vecin de bloc etc...? Am avea puterea de a iesi din portbagaj fara sa scuipam flacari pe nas in toate ocaziile? Sau macar in vreo ocazie? Am putea, la iesire, sa i dam o noua sansa FIECARUIA din cei ce ne-au aratat interiorul portbagajului ca au ramas in continuare aceiasi oameni pt noi? Ati vazut vreodata asa ceva? Pe mine, indiferent cine m-ar baga, macar as marai la iesire. Pe cativa(mama maxim) probabil i-as ierta. la altii probabil c-as marai cu jena..dar la majoritatea as sari sa-i musc. In general daca esti tigan cu mine iti demonstrez ca pot fi de n ori mai tigan decat e ConnectR cu tine. Si arunc si cheia de la portbagaj. Daca m-ar fi intrebat cineva, acum cativa ani, daca exista persoana care sa treaca cu vederea tuturor celor care ne baga in portbagaje...i-as fi zis ca:
a) prea e SF
b) Cartoon Networkul il influenteaza prea tare
c) prea fumeaza tot felul de porcarii
d) daca exista acel cineva inseamna ca-i ruda indepartata a lu' Jesus Christ.
Noroc c-au trecut anii si vad zilnic un astfel de om. Un om care, chiar daca iese plangand in loc sa se bucure, macar iti da o a doua sansa. Si-a treia si-a n-a in functie de cat de apropiat ii esti. Este un Cineva care le-a trecut la toti cu vederea diverse tiganii. Macar odata. Inclusiv mie.

Pt ca buburuza, carlionti si portbagaj.

1 comment:

  1. da-l dracu de portbagaj hai sa mergem sa bem o bere si apoi sa ne spovedim cu limba pluta :) imi imaginez, cum o fi ma sa mergem la spovedanie torpilati ? ma pun in locul preotului , cum o fi sa stai de partea cealalta a gardului sa astepti sa reuseasca vreun pilangiu din asta sa faca acordul subiect predicat ? Si cand aproape a reusit , sa adoarma si sa inceapa sa sforaie ? :)))

    ReplyDelete