Thursday, March 13, 2014

Nu neaparat grasa, trista si urata, da' ceva care sa ma deprime

Ba frate citesc multe mizerii blogaristice...de departe cel mai tare ma amuza duduile depresive. Cum ar spune Academia de Ursarie "nu neaparat grase triste si urate, da' ceva care sa ne deprime." Din intamplare, am dat saptamana trecuta peste o duduie din asta. Ba, nu stiu cum se face, da' parca toate scriu dupa acelasi tipar: un scris foarte ordonat, cu alineatul de 2 degete la fiecare paragraf, cu toate diacriticele la purtator, cu batistuta si unghiute taiate, dar cu o lipsa de logica de poti sa juri ca e gandita de un zidar reconvertit profesional in jandarm (pt ca-i lipsea inteligenta necesara pt a fi un zidar decent). Si-o sa va scot niste pasaje ca sa vedeti si voi cam care erau ideile principale.

"...mie îmi place singurătatea. Stau uneori zile întregi singură în casă.."
"...mă gândesc tot mai des că nu voi putea găsi vreodată companie mai plăcută decât a mea însemi, si in afară de cel care se îmbraca în albastru niciun bărbat nu a mai înţeles până acum nevoia mea de singurătate"
"Am privit consternata femei care îşi dedică viaţa bărbatului de lângă ele...în timp ce prinţul a plecat să salveze o altă Cosânzeana din ghearele…singurătăţii."
"sunt ca un puzzle şi indiferent în cât de multe piese mi-ar fi dezmembrat sufletul, pot oricând să fiu asamblata la loc de către omul potrivit. Iar de cele mai multe ori eu sunt acela…"
"Bărbaţii, în general, nu pot să înţeleagă o femeie care nu are nevoie de ei.."
"ajungeam să resimt mult mai mult decât de obicei nevoia  de singurătate."

Nu vreau sa credeti ca fac precum ziaristii moderni si scot din context diverse, dar cam astea sunt ideile principale.  De fapt, la tipele astea depresive, ideea principala e una si buna - barbatii e porci. Cu o exceptie. Care si el a fost porc. Dar a fost al meu. As mai vrea unul la fel. Dar mai bun. Si putin mai tampit decat anteriorul. 
De sus pana jos articolul e despre ea, despre cum n-are ea nevoie de nimeni, despre nevoia ei de singuratate si nevoia de a gasi inca un tip in albastru care sa-i inteleaga aceasta nevoie tembela. Ca ala in albastru a fost "tha shet" si i-a inteles nevoia. Pana intr-o zi cand s-o fi saturat si-a incalecat pe matura si dus a fost. Chiar mi-as dori si eu sa-l cunosc pe respectivul tampit cum reactioneaza la un scenariu de genul "Vreau sa fiu singura. Stiu ca ne-am mutat impreuna dar ia-ti toate jucariile si cara-te 2 saptamani.Sau lasati-le aici da' vino peste 2 saptamani. Cand vii sa fii pregatit si pt 2-3 sesiuni de bocete fara niciun motiv. Sa fii pregatit pentru cele aproximativ 5000 de motive posibile si la fiecare sa ai 2-3 rezolvari. Dupa ce-mi revin emotional, nu stiu daca vom face sex."
S-avem iertare duduie da' pt a dobandi singuratate nu tre' sa faci nimic special, chiar asa te nasti: singur si-n curu' gol. Daca treci de stadiul asta se cheama ca evoluezi - fie ca ai o carpa-n cur, fie ca detii un maimutoi in dotare inseamna ca ai crescut putintel. Nu foarte mult dar macar ai trecut de nivelul initial, ala cu 0 carpa, 0 fraier. Calitatea carpei din cur sau a maimutoiului de alaturi e, de multe ori, direct proportionala cu efortul depus. E drept ca mai poti da si gherla (cateodata) cand depui mult efort si calitatea e..."de pe vapor". Dar, de cele mai multe ori nu prea e cazul. Dupa doua luni il vezi daca e ceva de capul lui - asta daca nu esti genul careia ii place sa se minta. Iar daca e ceva de capu' lui, daca-l educi sa-ti mute muntii pt cel mai mic moft, daca v-apucati sa faceti o harciogarie si il tii suficient de mult cat sa-l cari la loc cu verdeata se cheama ca ai reusit. Cam asta ar fi pe scurt ideea de baza. Cand matale visezi la unul, pe care-l trimiti la plimbare vreo 2 saptamani ca sa fii singura, si dupa aia il astepti ca sa ti puna piesele la loc atunci esti doar o printesa cu mofturi. Una care nu vrea un barbat ci o multime de gura casca care sa-i aplaude singuratatea. Si sa i-o inteleaga. Si s-o compatimeasca. Ca-i singura saracuta. Ba ma lasi?!? Vrei sa stii cam cati barbati isi doresc asa ceva? Cam....niciun tampit. Sa zici saru-mana c-ai gasit, chiar si pt o scurta perioada, un dobitoc care sa fie dispus la asa ceva. Pe langa aceasta categorie restransa (sper eu) de imberbi, mai e si categoria aia pe care ai sesizat-o si tu: ala de vine pe un cal alb si incearca sa te "inteleaga" vreo saptamana-doua. Daca vede ca nu-ti poate vari mielu'-n traista se cara acasa, la femeie. Pentru ca da, barbatii isi cauta femei - fie d-astea de 1-2 saptamani, fie d-alea de cursa lunga. In niciun caz d-astea ca tine, care vor sa fie singure. Si intelese in singuratatea lor. Ca oricat de senzational ar fi sexul cu o duduie d-asta de "calitate superioara"(cum pretinzi ca esti), cand se intampla cu frecventa eclipsei de soare, parca ti se ia. Concluzia: vrei sa fii singura? Nu te retine nimeni - da-i drumu'. Ia-ti undita, 3 conserve, un sac de orez si cara-te-n varful muntelui. Si-n niciun caz nu mai imbarliga si alte proaste sa-ti urmeze exemplul. Ca o sa muriti singure, neintelese si vesele ca o euglena verde pe intuneric.

No comments:

Post a Comment