Friday, September 2, 2011

Aurica-teroare si Bila-putoare

Binenteles ca am fost in Delta si anul asta. Componenta echipei de strungari-pescari-faiantari de anul asta a fost, in ordinea numerelor de pe tricou, urmatoarea:
- Lider organizatoric, imblanzitorul de ghibortz, semi-pescar-semi-amator si capitan peste batalionul de soldatei cu casca roz - baiatul cu cele mai scurte picioare. Pe numele sau de cod - Generalu. Sau Shorty. Sau Picioare-scurte. Sau oricare din celelalte 37 de porecle pe care le are.
- Responsabil cu directivele si carcota si-n acelasi timp sef direct al lu' Meloni - AuricaTeroare. In afara de relatia stricta de subordonare pe cei doi ii leaga si o relatie familiala de tata-fiu.
- Singurul pescar al grupului, baiatul cu cea mai mare distanta intre urechi si responsabil cu indeplinirea tuturor dorintelor auricoteroriste - Meloni.
- Singurul superior direct pe care l-a avut Generalu pe balta si recordmanul la nr de pesti prinsi - nea Valerica pe numele de scena "nea Bingo"
- Mai mult proprietar de raton sub forma de freza decat de freza sub forma de raton, baiatul cu singura freza ce pare vie - Bernard
- Baiatul cu 3 mani stangi pe dreapta si o creanga inflexibila cu degete pe stanga (pt ca aia nu poate fi numita mana la cat de stangaci se manifesta cu ea) cel mai stangaci si atehnic om pe care l-am vazut -"Baieeeteeee"
- Lipovean absolut, pescar de profesie si capitan de vas c-o singura viteza(si aia foarte lenta) - nea Gica mosul nostru cel de toate zilele.
- Responsabil pe probleme de inactivitate, de galagie carcotasa, de somn cu baloane/basini, cioclu de beri si produse perisabile, devorator de eugenii si rom, alintat de Meloni drept "mamifer involuat" - Subsemnatul
In Delta facem ce ne-am obisnuit de cativa ani incoace. Prima zi e rezervata facutului taberei ce implica descarcat de pe barca toate angaralele, montat corturile, delimitat zonele de instructie pt batalionul de soldatei cu cascheta roz (pt ca hartia igienica a fost si anul asta tot roz),sapat groapa ce tine loc de frigider si alte activitati conexe. Si, pt ca tot a venit vorba de groapa captusita cu stuf si sigilata cu un capac subred tin sa mentionez ca ea sta marturie faptului ca nu-s putoare, cum, mai pe fata sau mai pe ascuns, am fost acuzat. Dupa instalarea taberei fiecare si-a vazut de ale lui. Unii au testat saltelele de dormit daca sunt bine umflate timp de 3-4 ore/zi, altii s-au tras in poze cu toti pestii prinsi de ei sau de altii. Cativa si-au sunat colegii de munca sa le spuna povesti pescaresti cu pesti din ce in ce mai mari, prinsi toti de respectivul apelant. (cred ca Melcu s-a-mbolnavit de nervi afland cam cati pesti a prins Aurica. Si cat de mari) Altii au facut mancare DOAR dimineata pt ca la pranz era perioada de testat saltele, dar asta din cauza ca trezirea era tot timpul la 5 dimineata sau, in zilele "bune" la 4:30 cand mergeau cu nea Gica sa bage/scoata setcile. Eu unul nu m-as fi trezit la ore asa tinere dar era perioada cand se consuma romul si riscam sa ma trezesc dupa inchiderea barului, adica dupa 10. Cand se inchidea barul se deschidea terasa dar avea numai bere in program. Asa ca, dimineata de dimineata, faceam efortul asta cu trezitul. Binenteles ca la 10-11 eram obosit si ma duceam prin cort sa verific diverse. Pe drum trageam de urechi, in scarba, cate o eugenie ca sa nu ma duc singur. Cu crema de vanilie binenteles. Se stieee!!! Binenteles ca si anul asta s-a tinut concursul de "boul baltii". Titlul de "boul baltii" se acorda pt cazaturi neintentionate in apa si nu numai, astfel ca Meloni si Generalu si-au adjudecat cate 2 titluri fiecare. Meloni pt 2 cazaturi in apa in timp ce Picioare Scurte pt una in apa si una in groapa. Si-n delta asta am dat peste bastinasi fara simtul umorului cum a fost si cazul dnei din Tulcea care ne-a eliberat permisele de sedere in Delta. A fost dea dreptul naiva imaginandu-si ca trebuie sa-mi faca un permis pe numele meu si altu' pe numele de scena pe care i l-am zis - Cordoba Miguel. Si-n plus nici n-a stiut saracuta ca Miguel se termina brusc cu "guel" crezand ca e varianta romaneasca "ghel". Tot la capitolul inedit am aflat, de la lipoveanul nostru, ce e un târboc. Conform mosului un târboc e "un fel de chipceag". Din punctul meu de vedere, pe care i l-am impartasit si lu' Little, "habar n-am cum arata un târboc dar singurul care poate semana cu asa ceva esti fix tu". Singurele regrete de anul asta sunt ca "nu mai batem pe nimeni in Tulcea anul asta ?!? :((" (Generalu) si "hai in plm sa-l trosnim pe ala de face reclama la pod la Giurgeni ca ne-au intepat anul trecut la pestele cumparat. Ne scoatem numerele ma dau jos si-l tavalesc bine si-o taiem pana sa iasa tot satu!" (eu)

1 comment:

  1. Si, nu in ultimul rand, Doamnelor si Domnilor Super-Eroul Betivilor, cunoscut si drept Eroul de la Podul Giurgeni sau Spaima Eugeniilor...the one and only BILAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete